Schuren :

De vloer wordt drie maal geschuurd, respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van de oude was/wax/lak-lagen), korrel 80 (voor het verwijderen van de ondiepe krassen) en korrel 120 (voor het glad schuren van de vloer).

Polijsten :

Na het schuren van de vloer, wordt deze nog gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten, en een egaal geschuurde vloer te creƫren. Hierna is de vloer perfect te behandelen tegen water en vuil met de door u gekozen soort van behandeling.

Hardwax-olie :

De vloer kan voorzien worden van een hard-wax olie. Dit is een drogende olie die kan in mat of in zijdeglans. Hierdoor is de vloer bestand tegen vuil en vocht en is deze ook licht vochtig te dweilen. Ook zal de vloer goed bestand zijn tegen invloeden van b.v. wijn, koffie en vruchtensappen.

Parketlak :

De vloer kan ook voorzien worden van een kras- en slijtvaste parketlak. Deze behandeling dient 3 x aangebracht te worden. Afhankelijk van uw gewenste uitstraling zullen wij in overleg de best passende soort lak gebruiken.

Vloerolie :

De vloer kan tevens voorzien worden van een vloerolie, deze vloeren zijn populair vanwege de uitstraling die zij geven. Olievloeren vragen een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken, maar ook om deze eigenschappen te behouden.

Hierbij is het ook nog mogelijk om met een kleur-olie te gaan werken. Hierbij dient wel vooraf goed overleg te zijn, dit is namelijk niet bij alle houtsoorten mogelijk.